مقدمه
یکی از جالبترین افکار بشر ، ایده جابجایی در بعد زمان است. البته اگر از یک بعد دیگر به قضیه نگاه کنیم همه ما مسافر زمان هستیم. همین الان که شما این را میخوانید، زمان در حول و حوش و به پیش میرود و آینده به حال و حال به گذشته تبدیل میشود. نشانهاش هم رشد موجودات است. ما بزرگ میشویم و میمیریم. پس زمان در جریان است. آلبرت انیشتین با ارائه نظریه نسبیت خاص نشان داد که این کار از نظر تئوری شدنی است. بر طبق این نظریه اگر شیئ به سرعت نور نزدیک شود گذشت زمان برایش آهستهتر صورت میگیرد. بنابراین اگر بشود با سرعت بیش از سرعت نور حرکت کرد، زمان به عقب برمیگردد. مانع اصلی این است که اگر جسمی به سرعت نور نزدیک شود جرم نسبی آن به بینهایت میل میکند؛ لذا نمیشود شتابی بیش از سرعت نور پیدا کرد. اما شاید یک روز این مشکل هم حل شود. برخلاف نویسندهها و خیال پردازها که فکر میکنند سفر در زمان باید با یک ماشین انجام شود، دانشمندان بر این عقیده هستند که اینکار به کمک یک پدیده طبیعی صورت میگیرد. در این خصوص سه پدیده مد نظر است: سیاهچالههای دوار ، کرمچالهها و ریسمانهای کیهانی. ادامه مطلب...
زادگاه جدید سیارات
اخترشناسان، ستارگان منفرد را در جستجوی سیارات فراخورشیدی جستجو میکنند، درحالیکه تازهترین تحقیقات از احتمال بالای وجود سیارات در منظومههای دوتایی و تشکیل نسل دوم و سوم سیارات در آنها حکایت دارد.
اغلب دانشمندان، ستارگان را عامل ایجاد سیارات میدانند و گمان میکنند هر ستاره نوظهوری که توسط ابری از گاز و غبار کهکشانی احاطه شود، میتواند سیاره یا سیاراتی را نیز به یکباره خلق کند. این در حالی است که مطالعات تازه نشان میدهند ستارگان دوتایی میتوانند عامل خلق نسل دوم یا حتی سوم سیارات باشند. بیش از نیمی از ستارگان آسمان در منظومههای دوتایی قرار دارند.
به گزارش نیوساینتیست، هاگای پیترز از مرکز اختر فیزیک هاروارد، ساز و کار خلق نسلهای تازه سیارات از ستارگان را ساده، اما حیرتانگیز توصیف میکند. البته نسل اول سیارات در این مکانیسم نیز مانند تشکیل هر سیاره دیگری از اجتماع صفحات دایرهای شکل گرد و غبار در اطراف ستارگان ایجاد شده است.
زمانی که یکى از ستارگان همدم یک منظومه دوتایی میمیرد، ماده بازمانده از مرگ آن در اطراف جفت دیگر، صفحاتی از غبار و گاز تشکیل خواهد داد که این صفحه و متعلقات آن، اجزای ساختمانی برای ایجاد نسل دوم سیاره را در اختیار آن قرار خواهند داد. لازم به یادآوری است که چنین صفحاتی پیش از این نیز رصد شدهاند.ادامه مطلب...
.: Weblog Themes By Pichak :.